Ügyvédi iroda

Dr. Mrázik Mária Ügyvédi Iroda
2092 Budakeszi Széchenyi utca 14.

Ügyvédi irodámat 2000. július elsején alapítottam. Tevékenységem elsősorban a gazdasági jog, bankjog, pénzügyi jog területére koncentrálódott. Egyéb szakterületek emellett az ingatlanjog, a végrehajtási jog, polgári és gazdasági peres és peren kívüli ügyintézés, cégjog, valamint követeléskezelés.

 Az iroda fő profilja a felszámolási, végelszámolási eljárások, valamint végrehajtások során előforduló jogi tevékenységek ellátása.  15 éve végzem e feladatokat a hitelintézetek, pénzügyi vállalkozások, befektetési vállalkozások, magánnyugdíjpénztár, és önkéntes nyugdíjpénztárak, kölcsönös- önsegélyező és egészségbiztosító pénztárak speciális felszámolási- és végelszámolási eljárása keretében.

Referencia:

1990-1993 között az államigazgatási területen a rendeletalkotási illetve önkormányzati feladatok széles körével foglalkoztam.

1993-1999 között a hitelintézeteknél (Mezőbank Rt., Realbank Rt.) eltöltött időszakban a belső szabályzatok, alapszabályok a szervezeti és működési szabályzatok kidolgozásában vettem részt. Feladatomat képezte a banki követelések behajtása során a peres és végrehajtási eljárásokban ellátandó jogi képviselet.

2000. évtől-2015-ig a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. (korábbi elnevezése: Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.) megbízó révén jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezem a felszámolási, végelszámolási és végrehajtási területen.

Többek között a Dunabank Rt. „f.a.”, Realbank Rt. „f.a.”, Rákóczi Hitelszövetkezet „f.a.”, Kárpátia Hitelszövetkezet „v.a.”, Általános Közlekedési Hitelszövetkezet „f.a.”,  Immo-Chas lízing Zrt. „f.a.”, Global Refund Zrt „f.a.”, Interfaktoring Zrt, „f.a.” Central Hitel Zrt „v.a”, a Fund De La Salle Befektetési Alapkezelő Zrt. „f.a.”, a Saturnus Országos Magánnyugdíjpénztár és a Partner Országos Önkéntes Nyugdíjpénztár „f.a.”, illetve a DIMENZIÓ Egészségbiztosítási Pénztár, és a MÁV Általános Biztosító Egyesület vagyonelszámolási eljárásában anyagi jogi és eljárásjogi feladatokat. 2011. évtől a „Jógazda” Szövetkezeti Takarékpénztár „f.a.”, és a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.”, a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.” a Széchenyi István Hitelszövetkezet „f.a.”  felszámolási eljárásaiban tevékenykedem.

2015 Októbere óta ügyvédi irodám stratégiai partnere az Ingatlan Hasznosító és Befektetői Kft-nek. A partnercég és a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. között jelenleg is érvényben lévő partneri szerződésekből eredő jogi feladatokat irodám látja el. Folyamatos jelenlétemmel elősegítem az ügyfelekkel való megállapodásokat és biztosítom a szerződések megkötéséhez szükséges jogi hátteret.

Tagja voltam 2003-ban a csődtörvény módosítása előkészítésére létrejött egyik munkabizottságának, amelyet a pénzügyi intézmények speciális csőd-, felszámolási eljárásai szabályainak kidolgozására kértek fel.

2005. év óta tagja vagyok a Pest Megyei Ügyvédi Kamara választott Etikai Bizottságának.

Tisztelettel:

Dr. Mrázik Mária ügyvéd

Tel: 06-20-4798866

dr.mrazik@t-online.hu